Spring menu over

Om kurset

Talking Mats er en spørgemetode, der ved hjælp af symboler og en struktureret spørgeteknik kan give et menneske med kommunikationsvanskeligheder mulighed for at give sin mening til kende og nuancere sine udsagn. På kurset vil du helt konkret få kendskab til, hvordan Talking Mats-metoden kan bruges i din hverdag, og forskellige overvejelser omkring kommunikation på andre vilkår. Forudsætningen for et vellykket Talking Mats-interview er en kompetent interviewer, og du vil derfor få konkret viden om, samt afprøve hvordan du kan styrke dig selv som kommunikationspartner. På kurset vil du desuden blive præsenteret for programmet Picto Selector, der er et gratis program til symbolproduktion, som kan downloades på vores hjemmeside.  

Illustration af undervisning på et kursus
Få ny viden på vores kurser

Kursets udbytte

Kurset vil gøre dig i stand til udnytte metodens mange facetter til at skræddersy Talking Mats-samtaler, og dermed give de mennesker, som du taler med, en mulighed for at udtrykke sig mere nuanceret. Desuden vil du få en ny opmærksomhed på dig selv som samtalepartner, og hvordan du kan styrke din egen kommunikation. Kursusdeltagernes egen praksis bliver inddraget i undervisningen, og du får derfor også inspiration og viden om, hvordan andre bruger metoden. På kurset vil du få udleveret din egen håndbog i Talking Mats.

Undervisningen

Undervisningen består af teoretiske oplæg, praktiske øvelser og fælles dialog. Vi lægger vægt på at inddrage deltagernes egne oplevelser. Undervisningen foregår over 2 moduler med 4-8 ugers mellemrum. Modul 1 (7 timer) med teori, dialog og øvelser. Modul 2 (4 timer) og har fokus på refleksion over egen praksis samt erfaringsudveksling. Som forberedelse til modul 2 skal du indsende en kort video med dig selv som interviewer i en Talking Mats-samtale. Vi udlåner materialer på kurset, men det er en god ide at medbringe egen computer.

Praktisk om kurset

Kursustype: For personalegrupper og for enkeltpersoner på KC
Omfang: 1½ dag (7 + 4 timer)
Målgruppe: Pårørende og fagpersoner
Antal deltagere: 16 personer (modul 1) og 8 personer (modul 2)
Pris: 29.260 kr. for personalegruppe og 2.930 kr. per deltager på KC
Sted: På Kommunikationscentret eller hos personalegruppen (kontakt os for pris)
Underviser: Logopæder, der er Talking Mats-uddannede

Tilmelding

Logo