Spring menu over

Om kurset

På kurset får du indblik i de muligheder, som TD Snap giver i forhold til kommunikation og pædagogiske aktiviteter. Du lærer at opsætte billeder og tekst, at oprette og linke sider, samt at dele materialer med andre. Derudover giver kurset indblik i de muligheder og begrænsninger, der er i forbindelse med alternativ kommunikation med en talemaskine. Det er en forudsætning, at du har et helt basalt kendskab til iPad og PC (Windows), men kendskab til TD Snap og/eller Tobii er ikke nødvendigt for at få stort udbytte af kurset.

Kursets udbytte

Efter kurset kan du anvende TD Snap på et øvet niveau til mennesker med kommunikative udfordringer. Du vil kunne se mulighederne for at støtte mennesker med kommunikative vanskeligheder og vurdere, hvornår det kan være relevant med et hjælpemiddel.

Undervisningen
Undervisningen består af oplæg, diskussion og afprøvning samt undervisning i mulighederne med TD Snap. Cirka 14 dage efter kurset vil der være mulighed for en virtuel opfølgning, hvor de spørgsmål, der naturligt kan opstå, vil blive besvaret. Det er en fordel, hvis du medbringer egen computer eller iPad, men hvis det ikke kan lade sig gøre, vil det være muligt at låne en.

Om TD Snap

TD Snap er et kommunikationsprogram til Windows og iPad, og bruges på flere forskellige talemaskiner. TD Snap er designet til at udarbejde kommunikationsbøger, men det er også oplagt at bruge det i pædagogiske sammenhænge.

I TD Snap kan man lave sine egne opsætninger helt fra bunden, eller man kan tage udgangspunkt i de færdige opsætninger. Der er mulighed for at bruge bl.a. syntetisk tale, indtalt lyd, symboler, foto, søgefunktion, taleassistent mm.
Programmet fungerer på iPads, Windows-computere og Tobii-maskine.

Praktisk om kurset

Kursustype: For personalegrupper og for enkeltpersoner på KC, med mulighed for virtuel opfølgning
Omfang: 1/2 dag (3,5 time)
Målgruppe: Fagpersoner
Pris: 14.630 kr. for personalegrupper (pris kan variere) og 1.465 kr. per deltager på KC
Sted: På Kommunikationscentret eller hos personalegruppen
Underviser: Teknologikonsulent

Tilmelding 

Vær opmærksom på, at din tilmelding er bindende. Hvis du bliver forhindret i at deltage på kurset, er du velkommen til at sende en anden person i dit sted.

 

Logo