Spring menu over

Dato: Der er ikke planlagt et kursus på nuværende tidspunkt. 

Tilmeldingsfrist: -

OBS! Bestilles kurset for en personalegruppe angiver man selv dato. 

Om kurset

Tegn Til Tale (TTT) er en totalkommunikationsform, hvilket betyder, at man udover at bruge det verbale sprog samtidig også benytter sig af en nonverbal, kropslig kommunikationsform. Det gør man ved at underbygge ordene med f.eks. mimik, håndtegn, øjenkontakt, blikretning, mundaflæsning og tale. På kurset vil du blive introduceret til begrebet totalkommunikation og få viden om TTT-metoden i forhold til tale- og tegnsprog. Du vil blive undervist i de forskellige tegn, og hvordan kommunikative udtryk kan både tolkes og støttes. Derudover vil du få viden om, hvordan TTT kan supplere eventuelle kommunikationshjælpemidler, såsom billedstøttet kommunikation, iPad og talemaskiner. Du vil også lære, hvordan du kan tilegne dig flere tegn i fremtiden, og du får adgang til materialer og litteraturlister, der anvendes på kurset.
Det kræver ikke kendskab til TTT for at deltage i kurset, men kurset kan tilrettelægges for deltagere, der allerede kender til TTT, og som har brug for at få et større tegn-ordforråd eller idéer til anvendelsen af TTT i kommunikationen.

Illustration af undervisning på et kursus
Få ny viden på vores kurser

Kursets udbytte

Efter kurset vil du have lært flere tegn og huskemetoder, så du bedre vil være i stand til at bruge kropssprog og tegn til at gøre dig forståelig. Derudover vil du bedre kunne støtte personen, der har kommunikationsvanskeligheder, til at gøre sig forståelig gennem TTT og dermed udvikle kommunikationen.

Undervisningen

Undervisningen består af teoretiske oplæg, praktiske øvelser og fælles dialog om de udfordringer, som kursisterne møder i kommunikationen med mennesker, der har funktionsnedsættelser. Derudover vil vi have fokus på, hvordan TTT kan implementeres og bruges i din hverdag. Underviserne vil forsøge at tilpasse kurset til kursisterne, uanset baggrund.

Praktisk om kurset

Kursustype: For personalegrupper og for enkeltpersoner på KC
Omfang: 1 dag (7 timer) eller 2 halve dage for personalegrupper
Målgruppe: Pårørende og fagpersoner
Antal deltagere: 20 personer
Pris: 14.630 kr. for personalegrupper og 1.465 kr. per deltager på KC
Sted: På Kommunikationscentret eller hos personalegruppen (kontakt os for pris)
Underviser: Logopæd

Tilmelding

Logo