Spring menu over

Dato: Afventer ny dato - du kan stadig tilmelde dig kurset, hvorefter du vil blive kontaktet, når der kommer ny dato for kurset. 

Tilmeldingsfrist: Afventer ny dato

OBS! Bestilles kurset for en personalegruppe angiver man selv dato. 

Om kurset

På kurset vil du opnå viden om, hvad det kræver at lave en udredning med henblik på at implementere et ASK-hjælpemiddel succesfuldt, og om forudsætningerne for, hvornår det giver mening at foretage en kortlægning i forhold til at anvende et nyt ASK-hjælpemiddel. Derudover vil du blive præsenteret for, hvordan ASK kan være med til at lette samtalen for begge parter i dialogen med konkrete eksempler på, hvordan ASK kan anvendes i dagligdagen. På kurset vil vi også reflektere over kommunikation på andre vilkår. Kurset vil desuden give dig viden om forudsætningerne for en vellykket implementering af ASK og blive præsenteret for programmet Picto Selector, der er et gratis program til symbolproduktion.

Illustration af undervisning på et kursus
Få ny viden på vores kurser

Kursets udbytte

Efter kurset kan du forberede og have samtaler med brug af ASK, der giver de mennesker, som du arbejder med, en mulighed for at udtrykke sig bedre og mere nuanceret. Du vil derfor bedre kunne støtte op om den sproglige udvikling hos mennesker, der har kommunikationsvanskeligheder. Kurset vil også lære dig at vurdere, hvornår det kan være gavnligt at afprøve eller anvende ASK. Desuden vil du få en ny opmærksomhed på dig selv som samtalepartner, og hvordan du kan styrke din egen kommunikation.

Undervisningen

Undervisningen består af teoretiske oplæg og praktiske øvelser, hvor vi vil inddrage jeres egne erfaringer. Derudover vil der være fælles dialog om implementeringen af ASK på arbejdspladsen og om de udfordringer, som I kan møde i forbindelse med kommunikation med mennesker, der har en funktionsnedsættelse. Undervisningen foregår over 2 moduler (3,5 timer pr. gang), hvor modul 1 indeholder en introduktion til ASK, og der vil være dialog og øvelser, mens modul 2 har fokus på refleksion over jeres egen praksis og erfaringsudveksling i forhold til brugen af ASK. Kurset kan afvikles over to gange med 4-6 ugers mellemrum eller som en hel dag (7 timer).

Om ASK

ASK omfatter f.eks. programmet Picto Selector, der er et program til symbolproduktion. Med ASK understøttes kommunikationen mellem mennesker visuelt, hvilket gør, at personen med kommunikationsvanskeligheder får større mulighed for at give sin mening til kende og nuancere sine udsagn med egne termer. ASK kan dermed støtte mennesker i selvstændig kommunikation, og kan være med til at udvikle den sproglige formåen og dermed forstærke identitetsfølelsen og kontakten til og med andre.

Praktisk om kurset

Kursustype: For personalegrupper og for enkeltpersoner på KC
Omfang: 1 dag (7 timer) eller 2 halve dage for personalegrupper
Målgruppe: Pårørende og fagpersoner
Antal deltagere: 15 personer
Pris: 14.630 kr. for personalegrupper og 1.465 kr. per deltager på KC
Sted: På Kommunikationscentret eller hos personalegruppen (kontakt os for pris)
Underviser: Logopæd

Tilmelding

Logo