Spring menu over

Dato: Afventer ny dato 

Tilmeldingsfrist: Afventer ny dato

Om kurset

På kurset får du viden, inspiration og handlingsanvisende råd til det pædagogiske og didaktiske arbejde og undervisningen af børn og unge med synsnedsættelser, herunder teoretisk og praktisk viden om ADL (Almindelig daglig levevis) og O&M (Orientering & mobility). Du vil lære om de sociale og udviklingsmæssige konsekvenser, som en synsnedsættelse har, samt lære om synsdiagnose, synsevne og optik. Du vil desuden få kendskab til tekniske hjælpemidler inden for synsnedsættelser, f.eks. forstørrelsesprogram til PC og CCTV. Der bliver taget udgangspunkt i se børn og unge, som kursusdeltagerne selv arbejder med, så der kan gives hjælp til konkrete situationer. Desuden vil du få mulighed for at opleve, hvordan det er at have et synshandicap, ved hjælp af simulationsbriller og stok.

Illustration af undervisning på et kursus
Få ny viden på vores kurser

Kursets udbytte

Efter kurset vil du have specifik og synsfaglig viden om børn og unge med synsnedsættelse samt kendskab til synskompenserende tekniske hjælpemidler. Du vil kunne tilpasse aktivitet og læring til det pågældende barn eller den unge med synsnedsættelse, være medvirkende til at understøtte mulighederne for social inklusion og medvirke til, at børn og unge med alvorlig synsnedsættelse opnår samme læringsmål og kompetencer som deres seende kammerater.

Undervisningen

Undervisningen består af oplæg, diskussioner og afprøvning af tekniske hjælpemidler. Der vil være mulighed for, at deltagerne bliver inddelt i mindre grupper under hensynstagen til barnets alder. Der vil også være mulighed for, at du kan udveksle erfaringer og sparre med de andre kursister. Efter kurset vil der være mulighed for en virtuel opfølgning, hvor de spørgsmål, der naturligt kan opstå, vil blive besvaret.

Praktisk om kurset

Kursustype: For enkeltpersoner på KC med mulighed for virtuel opfølgning
Omfang: 1½ dag (7 + 3,5 timer) med mulighed for virtuel opfølgning (1 time)
Målgruppe: Fagpersoner
Pris: 2.195 kr.
Sted: På Kommunikationscentret
Underviser: Synskonsulent

Tilmelding

Logo