Spring menu over

Program

Frem til 10.00 Morgenkaffe og brød i lokale 308-310

10.00 – 10.20 Introduktion

Hvad skal du opleve i dag? Og hvad er IKT-uddannelsen egentlig?

10.20 – 11.15 Workshoprunde 1

(Vælg mellem workshop 1, 2 eller 3 – 25 min. pr. session)

Workshoprunde 1

v. Tina Schultze & Ditte Jensen

Lokale 306 kl. 10.20 – 10.45 & 10.50 – 11.15

Vi dykker ned i de mange anvendelsesmuligheder, som Book Creator kan tilbyde mennesker med kognitive og sproglige udfordringer. Vi ser på, hvordan appen kan skabe struktur og forudsigelighed i hverdagen og samtidig understøtte både verbal og nonverbal kommunikation og derved give borgeren en stemme i hverdagen.

Til opbygningen af Book Creator vil vi gøre brug af pædagogikkens 10 H’er og understøtte borgens valg via Talkings Mats.

Vi arbejder som pædagoger på bosted med borger med fysisk og psykiske funktionsnedsættelser, som i dagligdagen har brug for støtte og guidning, både verbalt og visuelt.

v. Signe Maria Juel Hansen, Karl Rolfsager & Mette Lindt Petersen

Lokale 331 kl. 10.20 – 10.45 & 10.50 – 11.15

Vi introducerer jer for forskellige muligheder inden for ASK (Alternativ og Supplerende Kommunikation). Vi viser jer fire forskellige muligheder, der er tilpasset fire forskellige kognitive niveauer. Disse kommunikationsmuligheder giver mulighed for at skabe medbestemmelse, ejerskab og involvering i valg - retten til at blive forstået og hørt.

Vi har taget udgangspunkt i slik, da det er noget, de fleste mennesker har et forhold til, uanset alder og funktionsniveau. Det er sjovt, tilgængeligt og vækker oftest positive associationer.

Vi ønsker at vise, at det kan være sjovt for alle med teknologiske hjælpemidler.

v. Tonie E. Dahl

Lokale 320 kl. 10.20 – 10.45 & 10.50 – 11.15

Mennesker på bosteder har ofte et begrænset netværk, som primært består af professionelle kontakter som personale og behandlere. Men hvad nu, hvis teknologi kunne ændre på det? På bostedet Lindegården er vi i gang med at implementere mobile robotter som et redskab til at understøtte og måske endda udvide beboernes sociale netværk.

11.15 – 11.35 Pause

11.35 – 12.00 Workshoprunde 2

(Vælg mellem workshop 4, 5 eller 6 – 25 min. pr. session)

Workshoprunde 2

v. Gitte Hansen & Mette Allenberg

Lokale 331 kl. 11.35 – 12.00 & 12.45 – 13.10

På mange bosteder og aktivitetscentre i Danmark er resurserne blevet mindre, og det betyder, at borgerne ofte tilbringer tid alene uden støtte fra personalet. Vi oplever, at det ofte er den samme aktivitet, borgeren laver. Det kan skyldes, at det er det, borgeren kan lave uden at være støttet og guidet af personale én-til-én. Eller at borgeren ikke har mulighederne eller færdighederne til andet.

Derfor har vi valgt at lave vores workshop om selvaktivering af vores borgergrupper ved brug af appsene Book Creator og Bitsboard.

v. Thomas Andersen
Lokale 306 kl. 11.35 – 12.00 & 12.45 – 13.10

Jeg vil give eksempler på, hvordan hverdagsteknologi kan anvendes som IKT-hjælpemidler. Jeg vil demonstrere konkrete eksempler på teknologi, der fungerer som synskompenserende redskaber eller kan støtte personer med dysleksi på en let tilgængelig måde.

Jeg viser, hvordan moderne teknologi kan integreres med ældre hjælpemidler, så de får et nyt liv i kombination med moderne enheder.

Derudover præsenterer jeg, hvordan simpel teknologi kan gøre smartphones brugervenlige og intuitive. Gennem praktiske eksempler og demonstrationer vil oplægget belyse, hvordan vi med innovative tilgange kan skabe en mere inkluderende og tilgængelig digital hverdag.

v. Tina Nielsen og Tina Lewis
Lokale 320 kl. 11.35 – 12.00 & 12.45 – 13.10

Mange borgere i vores aktivitets- og samværstilbud har svært ved eller ingen mulighed for at fortælle deres omgivelser om deres arbejde. Derfor er der mange bosteder og pårørende, som ikke er klar over, hvad der foregår på deres aktivitets- og samværstilbud. Når viden om deres aktiviteter ikke bliver videreformidlet, kan det føles som to adskilte verdener.

I denne workshop viser vi, hvordan vi har arbejdet med IMovie som et simpelt og let tilgængeligt værktøj til at bygge bro mellem de to verdener.

Vi har valgt, at borgerne selv er med til at dokumentere deres oplevelser og aktiviteter gennem små månedlige film, som deles med pårørende og personale.

Kom og hør, hvordan vi har grebet det an, og hvordan det er gået.

12.00 – 12.45 Frokost

12.45 – 13.10 Workshoprunde 2 fortsætter

13.10 - 13.30 Kaffepause

13.30 - 14.25 Workshoprunde 3 (Vælg mellem workshop 7 og 8 – 25 min. pr. session)

Workshoprunde 3

v. Søren Christensen, Mia Jarlov Lose & Simone Aabech

Lokale 331 kl. 13.30 – 13.55 & 14.00 – 14.25

Hvordan fastholder man sin ret, når man er nonverbalt kommunikerende? Hvad er vores faglige opgave og rolle i at sikre og videreformidle information om den non verbale borgers kommunikationsformer og -behov.

Den nonverbale borger oplever ofte ved miljøskifte eller skift af personale, at viden om kommunikation går tabt.

Borgere kan risikere at miste deres stemme og derved muligheden for at kommunikere med omverdenen, hvis der ikke er viden og redskaber til at fastholde dette.

Konsekvenserne er enormt store for den enkelte, når man ikke bliver hørt, forstået og mødt som et menneske med noget på hjertet.

Vi vil i oplægget belyse, hvorfor kommunikation er så vigtig, pege på muligheder for, hvordan vi kan implementere og fastholde viden om borgerens kommunikation og give bud på forskellige high-tech/low-tech redskaber til at bevare og videregive vigtig viden.

Konkret vil vi inddrage det fysiske kommunikationspas, kommunikationshjælpemidlet KnowMe og et kommunikationspas på Gridpad.

v. Thomas Bo Hansen
Lokale 320 kl. 13.30 – 13.55 & 14.00 – 14.25

Velkommen til en workshop, der udforsker, hvordan kunstig intelligens (AI) kan bruges som et kreativt pædagogisk redskab i undervisningen.

Formålet med workshoppen er at give deltagerne en grundlæggende forståelse af, hvordan AI kan integreres i undervisningen og bruges til at fremme kreativitet og læring.

Kom og oplev, hvordan AI kan åbne op for nye pædagogiske muligheder og gøre undervisningen mere inspirerende, tilpasset og relevant for eleverne i en digital tidsalder.

Vi skal ind over tre kreative “fag”; musik, kunst og tekst.

Vi skal prøve at lave en sang samme… Skal der være fælles sang?  - Kom og se med!

14.25 – 14.45 Kaffepause

14.45 – 15.40 Workshoprunde 4

(Vælg mellem workshop 9 og 10 – 25 min. pr. session)

Workshoprunde 4

v. Pernille Gulløv
Lokale 331 kl. 14.45 – 15.10 & 15.15 – 15.40

Workshoppen har til formål at introducere Go Talk Now på iPad, så det bliver et effektivt redskab til at styrke min elevs muligheder og aktiv deltagelse i hverdagen.

Jeg vil starte med en introduktion af Go Talk Now: hvordan appen er tilpasset min elev, som har udviklingshæmning og er døv.
Jeg vil komme ind på mine pædagogiske overvejelser, og hvordan jeg har organiseret kommunikationsfelter og sider, så de understøtter netop min elevs behov.

I mit oplæg vil jeg komme ind på følgende:

Go Talk Now i dialog: Jeg har dialog i fokus, da jeg ønsker at værktøjet vil føre til samtale og mulighed for at udtrykke følelser og ønsker. Jeg vil fortælle om integrationen i hverdagen; hvordan værktøjet kan anvendes i både undervisning, sociale sammenhænge og daglige rutiner for at fremme kommunikationen og elevens selvstændighed. Og vil dette føre til bedre livskvalitet? Kan dette teknologiske hjælpemiddel understøtte at min elev kan blive en del af et fællesskab og skabe værdi for ham i det daglige?


Kommunikation er vores primære måde at skabe forbindelser og relationer. Det er den vigtigste ingrediens, når vi skal lære og udvikle os. Derfor vil jeg med Go Talk Now præsentere en værdifuld opsætning, som kan give mulighed for at udtrykke sig uden brug af tale (og hørelse).

v. Stine Holstein Buhl, Sanne Dandanel Fredberg-Hansen og Ane Olsen

Lokale 320 kl. 14.45 – 15.10 & 15.15 – 15.40

Vi har på specialskolen Maglebjerg fælles fokus på struktur og kompenserende støttesystemer. Vores elever har brug for støtte for at kunne klare de fleste dagligdags gøremål.


Behovet for at afklare de 10 H'er, hvem, hvad, hvor, hvornår osv. indgår i de fleste opgaver, vi stiller vores elever gennem en skoledag. Med Scan How får eleven hjælp til at afklare "hvordan" med et minimum af støtte.

Selvstændigheden øges og fornemmelsen af at kunne klare opgaver på egen hånd har stor betydning for motivationen og glæden ved at lykkes. Troen på egen kunnen øges og er med til at give mod på nye opgaver og udfordringer.

Med Scan How kan de almindelige dagligdags opgaver som borddækning og madlavning pindes ud i delopgaver og sekvenser. De bliver dermed mere overskuelige at løse og med gentagelser og tid kan opgaven gøres mindre detaljeret og samtidig mere sammensat i takt med elevens udvikling.

Opgaverne kan dermed tilpasses den enkeltes udviklingstrin.
Med det rigtige støttesystem kan eleven opleve en tryghed i at kaste sig ud i noget på egen hånd og vide, at der alligevel er hjælp med hele vejen.


Også undervisningsopgaver kan løses med Scan How. Det kan feks være kreative opgaver, små forsøg i natur/teknik eller lign. Værdien kan være høj, når eleven samtidig kan løse opgaverne både hjemme og på senere STU, værksted eller bosted.

15.45 – 16.00 Afslutning & overrækkelse af kursusbeviser

Tak for i dag

Logo