Spring menu over

”Min stemme gav mig store problemer”

Lone oplevede, at hendes stemme svigtede i en sådan grad, at hun følte, at hendes arbejde blev kompromitteret. Som sygeplejerske bruger Lone en stor del af sin dag på at være i dialog med både patienter og deres pårørende, men Lone løb tør for stemme, ordene forsvandt og hun blev utrolig hæs og øm.

I Lones fritid skruede hun bevidst ned for sin stemmebrug, da hun ville skåne den og følte, at det var anstrengende at skulle tale. Det var ikke en holdbar situation, da hendes relationer i privatlivet blev påvirket af, at hun var stille.

Der er hjælp at hente

Lone søgte hjælp hos en øre-næse-halslæge, men han kunne ikke se, at der var noget fysisk galt – men hans kendskab til og anbefaling om et forløb på Kommunikationscentret blev Lones redning.

Lone startede i et forløb hos talepædagogen (logopæden) Trine, hvor hun blev undersøgt, foretog en læsetest og fik træningsøvelser med hjem. Det var vigtigt, at Lones muskler omkring halsen og stemmen blev trænet og afspændt. Derudover fandt de ud af, at Lone trak vejret uhensigtsmæssigt. ”Trine gav mig nye øvelser hver gang og tilpassede det fuldstændig til mig som person og det, som jeg kom med fra gang til gang” fortæller Lone.

”Det var et mirakel”

Lone oplevede hurtigt, at stemmeundervisningen gav pote. Det blev dog særlig tydeligt ved den sidste undervisningsgang, hvor de foretog en ny læsetest:

Da hun spillede den gamle læsetest, kunne jeg slet ikke genkende min stemme. Det var fuldstændig rørende at høre, at min gamle stemme var skinger, afbrudt og underlig, hvor min nye stemme var blød, rund, dyb og fyldig, og jeg havde fået en helt anden kraft på min stemme. Ja, det var et mirakel!

Vi takker Lone for, at hun vil dele sin historie med os.

Logo